Следвайте Гласове в ТелеграмИзраел би капитулирал, ако приеме предложените при преговорите

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИзраел би капитулирал, ако приеме предложените при преговорите
Коментари Харесай

Израел отхвърли вариантите за мир на Хамас

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Израел би капитулирал, в случай че одобри препоръчаните при договарянията в Кайро претенции на " Хамас " за помирение. Те ще бъдат отхвърлени. Това стана ясно от изказване на премиера Бенямин Нетаняху.

" Приемането на настояванията на " Хамас " би било извънредно проваляне за страната Израел. Това ще бъде голяма победа за " Хамас ", за Иран, за цялата ос на злото. Следователно Израел няма да се съгласи с настояванията на " Хамас ", които значат капитулация, и ще продължи борбата, до момента в който не бъдат реализирани всички негови цели. Не сме подготвени да приемем обстановка, в която батальоните на " Хамас " излизат от бункерите си, поемат още веднъж контрола над Газа, възвръщат военната си инфраструктура и се връщат, с цел да заплашват жителите на Израел “. Това бяха думите на Нетаняху, казани през днешния ден на съвещание на израелския кабинет.

От своя страна политическият началник на " Хамас " Исмаил Хания отвърна, че министър председателят на Израел измисля " непрекъснати оправдания за продължение на експанзията, разширение на кръга от спорове и саботиране на напъните, положени посредством разнообразни медиатори и страни ". Хания се намира в Катар, където е щаб квартирата на Хамас, напомня БГНЕС.

Така в последна сметка стана ясно, че договарянията за мир в Газа все още удрят на камък.

Израелският министър на връзките Шломо Кархи подреди изземване на оборудването за лъчение на малкия екран „ Ал Джазира “, откакто държавното управление реши да закрие основания в Катар новинарски канал. Израел от дълго време враждува с медията. „ Правителството единомислещо реши: каналът за подстрекаване " Ал Джазира " ще бъде затворен в Израел “, удостовери и Нетаняху в мрежата X.

Израелската войска заяви, че е затворила Керем Шалом, основния граничен пункт към южната част на Газа, откакто ракети са били изстреляни към пункта. „ Приблизително 10 изстрелвания на снаряди бяха разпознати от зоната, прилежаща на пропускателния пункт Рафах, към региона на Керем Шалом “, се споделя в изказване на армията. Добавя се, че пунктът сега е затворен за прекосяване на камиони с филантропична помощ.

Източници: segabg.com, dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР